Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare
Am descoperit de curand gustul minunat al dovleacului in preparate sarate , asa ca exersez . Pentru ca astazi am tinut post si doream sa fac ceva consistent am ales aceasta mancarica minunata .Ingrediente pentru Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare :
- 300 gr dovleac curatat
- 1 conserva naut
- 150 gr mazare congelata
- 1 conserva rosii
- 1 ceapa
- sare
- piper macinat
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- patrunjel verde pentru decor
- cous-cous sau orez fiert
- 1 lingura ulei
- chilli pudra
Mod de preparare pentru Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare :
Tocam ceapa fin .Taiem dovleacul in cuburi potrivite .
Scurgem nautul din conserva si il clatim .
Si aceasta reteta am facut-o cu aparatul Philips Multicooker , dar puteti sa o faceti la fel de bine pe aragaz .
Pornim aparatul cu optiunea FRY pentru 15 minute .
Punem uleiul si adaugam ceapa tocata fin . Lasam ceapa sa se inmoaie , amestecand ocazional , apoi adaugam cuburile de dovleac .
Le lasam aproximativ 3-4 minute , pana incepe sa se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .
Adaugam mazarea si amestecam ocazional pana trece timpul .
Stingem cu aproximativ 300 ml apa si pornim aparatul cu optiunea STEW pentru 30 de minute .
Dupa 15 minute punem conserva de rosii mixata , nautul , sare , piper , cimbru , chilli si foaia de dafin .
Lasam sa fiarba pana trece timpul .
Pastram mancarea calda pana in momentul servirii .
Servim mancarea cu cous-cous si patrunjel verde .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu