Chec de cacao
Ingrediente pentru Chec de cacao :
- 2 pahare zahar
- 1 pahar lapte
- 2 pahare faina
- 4 oua medii
- 4 linguri cacao
- 150 gr unt+pentru uns tava
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare pentru Chec de cacao :
Intr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza .Dam jos si lasam sa se raceasca .
Separam ouale . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .
In compozitia racita punem galbenusurile , zaharul vanilat , faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt , apoi albusurile batute .
Amestecam usor , apoi turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina .
Dam tava la cuptor pana este gata (trece proba scobitorii) , apoi scoatem tava si o lasam sa se raceasca .
Portionam prajitura dupa ce s-a racit .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu