Salau cu mozzarella in sos de rosii
Iubesc pestele , in orice combinatie . Si legumele . Iar fiului meu ii place sosul de rosii . Asa ca am incercat aceasta varianta pentru a multumi pe toata lumea .Ingrediente pentru Salau cu mozzarella in sos de rosii:
- 3 fileuri de salau (cate 200-250 de grame)
- 3 felii de mozarelle( a cate 70 de grame )
- 1 vanata
- 250 ml suc de rosii
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper macinat
- 10 frunze de busuioc
- 1 ou
- 2-3 linguri faina
- amestec de seminte(in , susan , floarea soarelui)
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare pentru Salau cu mozzarella in sos de rosii :
Presaram sare si piper macinat pe fileurile de salau si le lasam la rece 10-15 minute . Asezam pe fiecare file de salau cate o bucata de mozzarella si o rulam .Punem pe o farfurie faina , iar pe alta oul si il batem bine . Dam bucatile de peste prin faina , prin ou si le punem intr-o tava pe hartie de copt .
Presaram deasupra amestecul de seminte si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute , pana se rumenesc usor .
Curatam vanata , o taiem cubulete
si o preasam cu sare . O lasam la scurs 10 minute .
Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si calim un catel de usturoi . Adaugam cuburile de vinete . Le lasam pana incep sa se rumeneasca usor .
In restul de ulei incins calim cel de-al doilea catel de usturoi .Stingem cu sucul de rosii . Adaugam frunzele de busuioc , piper macinat si fierbem cateva minute , pana sosul se leaga .Cand este gata trecem sosul prin sita pentru a elimina usturoiul si frunzele de busuioc .
Punem pe farfurie sos de rosii , o bucata de peste si cubulete de vanata . Decoram cu frunze de busuioc .
.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu