Inghetata Melba
Ce poate fi mai bun intr-o zi calduroasa decat o inghetata de vanilie ?Si nu oricum , ci insotita de un sos dulce-acrisor de capsuni si niste piersici aromate .Ingrediente pentru Inghetata Melba :
- 300 gr capsuni
- 100 ml vin rosu , dulce
- 1-2 linguri zahar (optional)
- 1 lingurita amidon
- piersici jumatati din compot
- inghetata de vanilie
- piscoturi pentru servit
Mod de preparare pentru Inghetata Melba :
Pentru sosul de capsuni trecem capsunile printr-un jet de apa , apoi le scurgem , Le rupem frunzulitele si le taiem in jumatati . Le punem intr-un vas impreuna cu vinul si le fierbem cateva minute , pana incep sa se inmoaie . Trecem amestecul prin sita pentru a elimina semintele si a face sosul mai fin .Punem inapoi zeama de la capsuni impreuna cu zaharul si amidonul si amestecam la foc mic pana sosul se ingroase , apoi il lasam la racit .Punem pentru o portie 1-2 linguri sos de capsuni , 2 jumatati de piersica , intre care asezam o bila de inghetata de vanilie si un piscot .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu