Prajitura fina cu rom si gem de caise
Aceasta prajitura este de departe prajitura mea preferata . Pe cat este de simpla , pe atat este de buna .Secretul este sa aveti un rom de buna calitate .
Ingrediente pentru Prajitura fina cu rom si gem de caise :
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- un borcan gem de caise
- 300 gr unt
- 3 linguri zahar pudra
- o mana stafide
- 100 ml rom
- 2 linguri cacao
- 200 gr nuca macinata+pentru decor
Mod de preparare pentru Prajitura fina cu rom si gem de caise :
Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava si o dam la cuptor pana trece proba scobitorii .Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca , apoi o taiem in doua parti inegale . Partea mai groasa o asezam pe un blat de lemn si o ungem cu gem de caise .Partea mai subtire o punem in robot si o maruntim bine .
Punem stafidele la inmuiat in rom , amestecand din cand in cand , astfel ca stafidele sa fie bine hidratate (sau romate)
Batem untul la temperatura camerei cu zaharul pudra . Adaugam cacao , nuca macinata si blatul maruntit . Mixam bine compozitia . La sfarsit adaugam stafidele cu rom cu tot (daca nu a fost absorbit in totalitate) .
Intindem crema peste gemul de caise .
Deasupra punem nuca macinata si dam prajitura la rece pentru cel putin o ora . Portionam prajitura inainte de servire .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu