Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni
Ador inghetata de vanilie , asa ca mereu caut cate ceva sa o imbogatesc . De data aceasta am combinat-o cu fructe deshidratate si gem de capsuni . Este o combinatie fericita , caci capsunele ii dau o aroma deosebita .
Ingrediente pentru Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni :
- 5 galbenusuri
- 100 gr zahar
- un praf de sare
- 1/2 baton de vanilie
- 500 ml lapte
- 1 lingurita amidon
- 100 ml frisca
- un borcan gem de capsuni
- 50 gr coacaza deshidratate
- 70 gr caise deshidratate
- 200 ml lapte
- 1 lingura amidon
- 150 gr ciocolata neagra
- 1 lingura zahar
- frunze de menta pentru decor
Mod de preparare pentru Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni :
Facem mai intai inghetata de vanilie .Punem la fiert laptele cu batonul de vanilie , apoi il dam deoparte si il acoperim . Il lasam pana devine caldut , apoi dizolvam in el amidonul . Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleza volumul si se albesc . Adaugam laptele caldut amestecand mereu . Punem craticioara la foc foarte mic si amestecam pana crema se ingroase , fara a fierbe . Dam jos craticiora , o punem cu fundul in apa rece si amestecam pana compozitia se raceste . Batem frisca si o incorporam in compozitie . Turnam compozitia intr-o forma si o dam la congelator . Amestecam din cand in cand in ea pentru a nu se forma ace de gheata . .Taiem caisele cubulete .Dupa 2 ore scoatem inghetata si o amestecam cu fructele deshidratate . Intr-o forma asezam folie de plastic , jumatate din inghetata , intindem gemul de capsuni , apoi punem restul de inghetata . Dam forma la congelator pentru inca 1-2 ore .Pentru sosul de ciocolata dizolvam amidonul in laptele rece intr-un vas cu fundul dublu . Punem si ciocolata cubulete , zaharul si asezam vasul la foc mic . Amestecam pana sosul se ingroase ,fara a fierbe .Il lasam sa se raceasca . Scoatem inghetata de la congelator , o punem pe platoul de servit , o stropim cu sos de ciocolata si o ornam cu frunze de menta .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu