Budinca de amaranth cu piersici
De cand am vazut punga de amaranth pe raft la un magazin de profil mi-a facut cu ochiul .Habar nu aveam ce este , asa ca m-am documentat si m-am intors dupa ea .Pentru cei care stiu despre amaranth la fel cum stiam eu ieri , ei bine este o pseuducereala originara din Peru , inrudita cu quinoa , dar mult mai bogata in proteine decat aceasta , cu un continut ridicat de calciu , magneziu si fier , o sursa de acizi grasi polinesaturati si vitamina E ,cu un continut mic de carbohidrati . Asadar , daca vreti sa va mentineti sanatatea si frumusetea nu il ocoliti , mai ales ca are un gust minunat de nuci ..
Ingrediente pentru Budinca de amaranth cu piersici :
- 120 gr amarant
- 1 compot de piersici
- 2 linguri peltea de portocale(sau zahar, miere )
- o mana samburi de fistic zdrobiti pentru decor
- 150 gr smantana +1 lingura zahar pudra +1/2 baton de vanilie )
Mod de preparare pentru Budinca de amaranth cu piersici :
Spalam bine amaranthul si il punem la inmuiat de seara . Dimineata il scurgem .Scurgem compotul de piersici (daca nu avem suficient lichid completam cu apa pana la 450 ml ), iar zeama o punem la foc impreuna cu pelteaua si amaranthul intr-o craticioara .
Fierbem la foc mic , amestecand din cand in cand pana compozitia se ingroase si devine gelatinoasa .
Dam craticioara jos si lasam compozitia sa se racoreasca .
Tocam cubulete piersicile , pastrand cateva pentru ornat pe care le taiem felii .
Batem smantana cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie si o dam la rece .
Turnam in cupe budinca , punem un strat de cuburi de piersica , apoi umplem cu budinca .
Punem deasupra o lingura de frisca , felii de piersici si fistic zdrobit .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu