Recent Posts

duminică, 15 iunie 2014

Iepure picant in sos de rosii

Iepure picant in sos de rosii

Iepure picant in sos de rosii

Ingrediente pentru Iepure picant in sos de rosii :

  • 1 iepure transat in bucati potrivite
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml bulion 
  • piper mozaic macinat
  •  chili piper de cayenne
  • 2-3 foi de dafin
  • ienibahar boabe
  • 200 ml vin rosu
  •  coriandru boabe
  • maghiran uscat
  • sare
  • 300 ml supa de legume
  • patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare pentru Iepure picant in sos de rosii :

 Transam iepurele in bucati potrivite , le spalam bine si le scurgem .Punem deasupra vinul , foile de dafin, ienibahar , coriandru si magiran uscat si il lasam la marinat pentru cateva ore sau peste noapte . Intoarcem din cand in cand bucatile de carne . 
Inainte de a incepe sa gatim scoatem bucatile de carne si le scurgem bine .
Tocam ceapa fin , morcovul  il taiem rondele , iar cartofii ii taiem cuburi mai mari .
 Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand ceapa a devenit translucida adaugam carnea de iepure.Punem capacul si o lasam pana se albeste bine pe o parte , apoi o intoarcem pe partea cealalta . Adaugam morcovii si mai lasam cateva minute , amestecand usor .
Stingem cu supa de legume calda . Punem capacul si lasam sa fiarba 10 minute .
Adaugam cartofii , lasam sa fiarba 10 minute , apoi adaugam  bulionul , sare , piper ,chili piper de cayenne  si putin maghiran uscat .Fierbem inca 10-15 minute , pana sosul  se ingroase .
Servim  presarat cu patrunjel verde.








Iepure picant in sos de rosii

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...