Iepure picant in sos de rosii
Ingrediente pentru Iepure picant in sos de rosii :
- 1 iepure transat in bucati potrivite
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 300 ml bulion
- piper mozaic macinat
- chili piper de cayenne
- 2-3 foi de dafin
- ienibahar boabe
- 200 ml vin rosu
- coriandru boabe
- maghiran uscat
- sare
- 300 ml supa de legume
- patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare pentru Iepure picant in sos de rosii :
Transam iepurele in bucati potrivite , le spalam bine si le scurgem .Punem deasupra vinul , foile de dafin, ienibahar , coriandru si magiran uscat si il lasam la marinat pentru cateva ore sau peste noapte . Intoarcem din cand in cand bucatile de carne .Inainte de a incepe sa gatim scoatem bucatile de carne si le scurgem bine .
Tocam ceapa fin , morcovul il taiem rondele , iar cartofii ii taiem cuburi mai mari .
Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand ceapa a devenit translucida adaugam carnea de iepure.Punem capacul si o lasam pana se albeste bine pe o parte , apoi o intoarcem pe partea cealalta . Adaugam morcovii si mai lasam cateva minute , amestecand usor .
Stingem cu supa de legume calda . Punem capacul si lasam sa fiarba 10 minute .
Adaugam cartofii , lasam sa fiarba 10 minute , apoi adaugam bulionul , sare , piper ,chili piper de cayenne si putin maghiran uscat .Fierbem inca 10-15 minute , pana sosul se ingroase .
Servim presarat cu patrunjel verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu