Ratatouille
Cum mai aveam inca prin congelator niste vinete de asta iarna , am incercat o reteta de Ratatouille in aceasta varianta .Nu ca nu as gasi in market vinete , dar prefer sa cumpar vinete din piata , doar in sezon .Asa ca pana gasim vinete la piata exersam cu ce avem , mai ales ca gustul este la fel de bun .
Ingrediente pentru Ratatouille :
- 250 gr vinete congelate
- 2 dovlecei fragezi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 1 conserva rosii descojite
- sare
- piper macinat
- 1 foaie dafin
- ierburi de provence
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare pentru Ratatoille :
Curatam ceapa si o tocam fin .Tocam ardeiul gras fideluta .Curatam dovleceii si ii taiem rondele .(daca va plac dovleceii cu coaja puteti sa ii lasati asa )
Cum vinetele erau puse la congelat coapte , le-am scurs de apa si le-am rupt in bucati mai mari .
Punem ceapa la calit in uleiul incins . Adaugam dovleceii , apoi ardeiul gras .Lasam putin pana dovleceii si ardeiul incep sa se inmoaie . Adaugam vinetele scurse , apoi rosiile mixate si condimentele .
Transferam amestecul intr-un vas termorezistent si il dam la cuptor pana rosiile scad .
Servim cald sau rece cu patrunjel verde tocat deasupra .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu