Ciorba de loboda
Este o ciorbita delicioasa , care imi place foarte mult in aceasta perioada . Puteti face aceasta ciorba si de post , fara coaste afumate si fara sa o dregeti cu ou .Puteti inlocui coastele cu orice afumatura doriti .Ingrediente pentru Ciorba de loboda :
- 1 legatura ceapa verde
- 1 morcov
- 4-5 legaturi loboda rosie
- 1 bucata coasta afumata
- 1 lingura orez
- 1 lingura ulei
- sare
- piper macinat
- 1 ou
- otet
- leustean verde
Mod de preparare pentru Ciorba de loboda:
Taiem coasta bucati si o oparim cateva minute . O clatim cu apa rece , o scurgem si o punem deoparte .Radem pe razatoarea mica morcovul curatat si spalat . Taiem ceapa verde rondele fine , separat partea alba de cea verde .
Punem morcovul la calit in uleiul incins , apoi adaugam partea alba a cepei . Lasam cateva minute , apoi acoperim cu apa . Lasam sa fiarba 5 minute , apoi punem coastele . Dupa 10 minute adaugam orezul spalat . Lasam 10 minute .Spalam loboda si o taiem fasii mai mici . Adaugam loboda si frunzele verzi taiate rondele , sare , piper . Lasam 5 minute sa fiarba , adaugam leusteanul tocat fin . Dregem ciorba cu ou si otet dupa gust .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu