Savarine
Cine nu a mancat cel putin o data savarina , acest dulce inconfundabil al copilariei noastre ? Ei bine , m-am hotarat si eu sa fac savarine de casa , desi formele le cumparasem de vreo 3-4 ani , cel putin .Si bine am facut , caci au iesit niste savarine minunate .Ingrediente pentru Savarine:
- blat::5 oua , 5 linguri zahar pudra ,5 linguri pesmet , un praf de sare .
- sirop:300 ml apa , 150 gr zahar ,1/2 baton de vanilie ,rom
- crema si decor:300 gr smantana de frisca , 1/2 plic spuma pentru desert,3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie , 1 plic Tort Gellee rosu , 100 ml sirop de visine de casa , 150 ml apa
Mod de preparare pentru Savarine:
Pentru blat separam galbenusurile si le frecam bine cu un praf de sare , apoi cu zaharul pudra .Cand compozitia a crescut in volum , adaugam pesmetul . Batem albusurile spuma tare cu un praf mic de sare si le amestecam cu compozitia de galbenusuri . Ungem cu unt si tapetam cu faina 10 forme de savarina , le umplem cu compozitia si le dam la cuptorul preincalzit , la temperatura medie 15 minute pana se desprind usor de pe margini .Le lasam sa se raceasca putin , apoi le scoatem din forme si le punem intr-o tava cu partea mai mare drept baza .Pentru sirop fierbem apa cu zaharul si batonul de vanilie . Dam jos cand clocoteste , adaugam romul , mai lasam 5 minute la infuzat , apoi scoatem batonul de vanilie si turnam peste savarine , nu inainte de a taia cate un capac in partea de sus(la aproximativ 1 cm de partea de sus ) , dar nu de tot .
Punem siropul de visine , apa intr-o craticioara , apoi plicul de Tort Gelle rosu . Amestecam si punem la foc . Lasam sa fiarba 1 minut , apoi il dam jos si turnam cate o lingura deasupra savarinelor .Avem grija sa facem operatiunea repede , caci jeleul se va intari imediat .
Daca aveti o smantana buna nu va mai fi nevoie de spuma pentru desert .Puteti inlocui jeleul cu jeleu de capsuni facut in casa .
2 comentarii:
Preferata mea!
Si a sotului meu !
Trimiteți un comentariu