Publicat de
Ecaterina Mihaela
Cu ocazia lansarii campaniei De Paste , bucatarii iscusiti sunt rasplatiti! , Dr Oetker ne propune sa ne reamintim prima reteta . Si cum intotdeauna sarbatorile sunt prilej de nostalgie mi-am amintit cu drag despre prima prajitura pe care am facut-o , desi au trecut mai bine de 25 de ani de atunci .
Cine nu a mancat macar o data in copilarie un tort simplu cu crema de unt , cacao si nuci ?Ei bine , acesta a fost primul tort pe care l-am facut .Aveam cam 12-13 ani , singurica acasa , deci momentul potrivit sa imi arat maiestria in bucatarie . Asadar am trecut la treaba , caci vazusem de cateva ori cum se procedeaza . Singura problema a fost caci blatul a fost copt intr-o forma cam micuta , asa ca , bineinteles ca o parte de blat a curs prin cuptor , iar blatul arata jalnic .Probabil ca nici crema nu arata prea bine , caci atunci , cand am scos tortul , ca pe o mare surpriza , din cuptorul in care il pitulasem (cuptorul de fapt tinea loc de frigider ) nimeni in afara de biata mama nu s-a indurat sa guste , nici macar eu .
Asadar , cu ajutorul catorva din minunatele produse primite cadou de la Dr Oetker am refacut acest tort simplu si delicios , in varianta unei femei mature care intre doua ture de servici gaseste timp sa faca dulciuri delicioase pentru cei dragi .
Ingrediente necesare :
blat-6 albusuri , 6 linguri zahar , 1 lingura cacao Dr Oetker , 3 linguri nuca macinata , 2 linguri ulei ,5 linguri faina , 1 lingurita praf de copt Dr Oetker , un praf de sare
crema -6 galbenusuri , 2 linguri zahar pudra ,100 gr ciocolata neagra , 200 gr unt , 1 lingura coniac
decor:margarete Dr Oetker , creioane colorate Dr Oetker ,sau dupa imaginatia fiecaruia
Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare . Am adaugat zaharul si am batut in continuare pana a capatat consistenta unei smantani groase .Am adaugat uleiul , nuca macinata si apoi am cernut faina amestecata cu cacao si praful de copt . Am turnat compozitia intr-o forma tapetata pe care am dat-o la cuptor pentru 15 minute Am scos forma si am lasat blatul sa se raceasca , apoi
l-am pus pe o tava de servit .
Pentru crema am frecat galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana si-a marit volumul . Am adaugat ciocolata rupta bucati si am pus vasul pe bain-marie pana ciocolata s-a topit . Am frecat untul spuma si am adaugat cate putin din crema de ciocolata racita amestecata cu coniacul .Am asezat crema deasupra blatului . Am ornat cu margarete de la Dr Oetker .(De data aceasta tortul a fost mancat pana la ultima felie de sot , fiu , rudele venite in vizita si bineinteles de mine )
Acest tortulet l-am facut de Florii , dar acum aceasta provocare mi-a starnit nostalgii am continuat si de Paste .
Si cum cel mai bun cozonac era cel facut de mama nu putea sa lipseasca cozonacul facut dupa reteta mamei . Un cozonac delicios ,care se mentine pufos cateva zile, din aluat oparit , crescut pufos cu drojdia Dr Oetker umplut cu nuci , cacao Dr Oetker si esenta de rom de la Dr Oetker
Si ce ar putea sa imi mai aminteasca de copilarie ? Bineinteles o savarina .O savarina cu blat pufos cu pesmet , insiropat bine cu un sirop aromat cu pastaie de vanilie Dr OEtker si esenta de rom Dr Oetker , iar deasupra Tort-Gelee rosu dizolvat in sirop de visine .
Si pentru ca nu m-am putut abtine am facut si o portie de eclere cu crema din budinca de vanile Dr Oetker .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu