Chifle cu capsuni
Ingrediente pentru Chifle cu capsuni :
- 300 gr faina
- 125 ml lapte
- 1 lingurita drojdie uscata
- 2 linguri ulei
- 3 linguri zahar
- o priza sare
- 1 ou
- 1 galbenus
- 200 gr capsuni
- 1 banana
- 250 gr mascarpone
- putina zeama de lamaie
- 2 linguri zahar pudra + pentru ornat
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare pentru Chifle cu capsuni :
Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut .Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute .
Impartim aluatul in 8 parti egale . Formam bulgari si facem o gaura in mijloc . Lasam din nou sa creasca 20 de minute .
Punem 2 litri de apa si cele 2 linguri de zahar intr-o oala si le lasam sa dea in clocot .Fierbem pe rand , cate 2 chifle , cate 2 minute pe fiecare parte , apoi le scoatem si le scugem pe un gratar .
Asezam chiflele intr-o tava pe hartie de copt , le ungem cu galbenusul si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade . Coacem chiflele pana se rumenesc usor
Scoatem chiflele coapte si le lasam sa se raceasca pe un gratar
Curatam banana , o rupem in bucati mai mici si o stropim cu putina zeama de lamaie . O mixam bine .
Batem intr-un castron mascarponele cu zaharul pudra , zaharul vanilat si banana mixata .
Taiem chiflele pe jumatate pe orizontala . Cu un pos punem pe jumatatea de jos crema mascarpone , apoi felii de capsuni . Asezam jumatatea cealalta , apoi presaram zahar pudra .
2 comentarii:
Un desert minunat, delicios si frumos prezentat!
Multumesc Paula , au fost delicioase , intr-adevar .
Trimiteți un comentariu