Recent Posts

duminică, 16 martie 2014

Mancare de linte cu ciuperci

Mancare de linte cu ciuperci

Mancare de linte cu ciuperci

Ingrediente pentru Mancare de linte cu ciuperci :

  • 100 gr linte rosie
  • 1 conserva linte 
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • sare
  • piper macinat
  •  cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml supa de legume
  •  marar verde
  • usturoi
  • 100 ml vin alb , sec

Mod de preparare Mancare de linte cu ciuperci :

Tocam ceapa julien , iar morcovul il spala , il curatam si il radem pe razatoarea mare .Spalam bine lintea rosie , o scurgem . Scurgem lintea din conserva , o clatim , apoi o scurgem din nou .










 Punem ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei de masline . Cand incep sa se inmoaie adaugam usturoiul , il lasam sa isi elibereza aroma , apoi stingem cu vinul caldut si supa de legume . Punem lintea rosie scursa , foaia de dafin , cimbru , sarre si piper si lasam sa fiarba 10 minute .Adaugam si lintea din conserva si lasam sa mai fiarba pana zeama scade suficient .





 Intre timp curatam ciupercile si le punem la calit in restul de ulei . Punem capacul 2-3 minute , apoi luam capacul si le lasam sa scada , amestecand ocazional . Cand este gata presaram sare , piper macinat si mararul tocat fin . Dam jos .


Asezam in farfurii mai intai lintea , apoi punem ciuperci . Ornam cu fire de marar verde .




Mancare de linte cu ciuperci



















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...