Mancare de linte cu ciuperci
Ingrediente pentru Mancare de linte cu ciuperci :
- 100 gr linte rosie
- 1 conserva linte
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 400 gr ciuperci proaspete
- sare
- piper macinat
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- 150 ml supa de legume
- marar verde
- usturoi
- 100 ml vin alb , sec
Mod de preparare Mancare de linte cu ciuperci :
Tocam ceapa julien , iar morcovul il spala , il curatam si il radem pe razatoarea mare .Spalam bine lintea rosie , o scurgem . Scurgem lintea din conserva , o clatim , apoi o scurgem din nou .Punem ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei de masline . Cand incep sa se inmoaie adaugam usturoiul , il lasam sa isi elibereza aroma , apoi stingem cu vinul caldut si supa de legume . Punem lintea rosie scursa , foaia de dafin , cimbru , sarre si piper si lasam sa fiarba 10 minute .Adaugam si lintea din conserva si lasam sa mai fiarba pana zeama scade suficient .
Intre timp curatam ciupercile si le punem la calit in restul de ulei . Punem capacul 2-3 minute , apoi luam capacul si le lasam sa scada , amestecand ocazional . Cand este gata presaram sare , piper macinat si mararul tocat fin . Dam jos .
Asezam in farfurii mai intai lintea , apoi punem ciuperci . Ornam cu fire de marar verde .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu