Paine cu tarate
Ingrediente:
- 375 ml lapte batut
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ou
- 380 gr faina de grau tip 550
- 75 gr tarate de grau
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita drojdie uscata
- amestec de seminte optional pentru presarat deasupra
- 1-2 linguri apa calduta
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron faina , taratele , sarea ,drojdia uscata .Incalzim usor laptele batut (cat sa putem tine un deget in el fara sa ne arda ) .
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem oul bine batut , laptele batut si uleiul de masline . Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana , apoi il lasam sa creasca la cald pana isi dubleza volumul .
Cand si-a dublat volumul punem aluatul pe un blat de lemn pe care am pus putina faina , il framantam si il punem intr-o tava unsa cu unt . Ungem painea cu putina apa calduta , presaram semintele si o lasam sa creasca din nou pana ajunge la marginea tavii . Punem tava la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute , pana se rumeneste frumos .
Scoatem painea cand este gata , o invelim intr-un prosop curat de bucatarie si o lasam sa se raceasca 1 ora , inainte de a o taia .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu