Recent Posts

marți, 21 ianuarie 2014

Paine cu tarate

Paine cu tarate

Paine cu tarate

Ingrediente:

  • 375 ml lapte batut
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 380 gr faina de grau tip 550
  • 75 gr tarate de grau
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • amestec de seminte optional pentru presarat deasupra 
  • 1-2 linguri apa calduta

 Mod de preparare:

Amestecam intr-un castron faina , taratele , sarea ,drojdia uscata .
Incalzim usor laptele batut (cat sa putem tine un deget in el fara sa ne arda ) .
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem oul bine batut , laptele batut si uleiul de masline . Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana  , apoi il lasam sa creasca la cald pana isi dubleza volumul .
Cand si-a dublat volumul punem aluatul pe un blat de lemn pe care am pus putina faina  , il framantam si il punem intr-o tava unsa cu unt .  Ungem painea cu putina apa calduta , presaram semintele si  o lasam sa creasca din nou pana ajunge la marginea tavii . Punem tava la cuptorul preincalzit  aproximativ 30 de minute , pana se rumeneste frumos .
Scoatem painea cand este gata , o invelim intr-un prosop curat de bucatarie  si o lasam sa se raceasca 1 ora , inainte de a o taia .
Paine cu tarate

cPaine cu tarate

 

 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...