Prajitura de post cu mere si musli
Ingrediente:
- 200 gr musli
- 1 kg mere
- 100 gr margarina
- 50 gr nuci rupte bucatele
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita coaja de portocale
- 4 linguri zeama de portocale
- 2 linguri miere( eu am folosit peltea de portocale )
- 2 linguri zahar brun
- 1 mana coacaze uscate
Mod de preparare:
Spalam merele , le curatam , scoatem cotorul si le taiem cubulete . Punem peste ele zeama de portocale , zaharul si coaja de portocale si le punem la foc merdiu pana se inmoaie(10-15 minute ) , amestecand ocazional .Musli , nucile si scortisoara se amesteca intr-un bol .
Margarina (75 gr) si mierea sau pelteaua se topesc pe foc mic , apoi se toarna peste musli .
Amestecam merele cu coacazele . Ungem o forma cu margarina ramasa si intindem fructele .
Deasupra asezam compozitia cu musli si o intindem uniform .
Dam tava la cuptor la foc mediu 40 de minute, pana suprafata devine aurie si crocanta .
Servim prajitura atat calda , cat si rece . Putem sa o servim cu frisca vegetala .
Daca nu vrem sa o facem de post putem inlocui margarina cu unt si o servim cu frisca din smantana sau inghetata de vanilie .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu