Recent Posts

marți, 21 ianuarie 2014

Prajitura de post cu mere si musli

Prajitura de post cu mere si musli

Prajitura de post cu mere si musli

Ingrediente:

  • 200 gr musli
  • 1 kg mere
  • 100 gr margarina
  • 50 gr nuci rupte bucatele
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 4 linguri zeama de portocale
  • 2 linguri miere( eu am folosit peltea de portocale )
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 mana coacaze uscate

Mod de preparare:

 Spalam merele , le curatam , scoatem cotorul si le taiem cubulete . Punem peste ele zeama de portocale , zaharul si coaja de portocale si le punem la foc merdiu pana  se inmoaie(10-15 minute ) , amestecand ocazional .
 Musli , nucile  si scortisoara se amesteca intr-un bol .
 Margarina (75 gr) si mierea sau pelteaua se topesc pe foc mic , apoi se toarna peste musli  .
 Amestecam merele cu coacazele . Ungem o forma cu margarina ramasa si intindem fructele .
  Deasupra asezam compozitia cu musli si o intindem uniform .
Dam tava la  cuptor la foc mediu 40 de minute, pana suprafata devine aurie si crocanta .
Servim prajitura atat calda , cat si rece . Putem sa o servim cu frisca vegetala .
Daca   nu vrem sa o facem de post putem inlocui margarina cu unt si o servim cu frisca din smantana sau inghetata de vanilie .




Prajitura de post cu mere si musli

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...