Tort cu ganache de ciocolata alba si peltea de portocale
Ingrediente:
- 3 oua mari
- 40 gr unt topit
- coaja si zeama de la o portocala
- 75 gr zahar
- 80 gr faina
- 1-2 linguri lapte daca mai este nevoie -75 ml zeama de portocala
- crema :500 ml frisca , 200 ml ciocolata alba , 1/2 borcan peltea de portocale
- decor:ciocolata alba rasa ,felii de portocale , menta
Mod de preparare :
Acest tort este asemanator ca tehnica cu tortul Good FOod .De fapt mi-a placut asa de mult acel tort incat mi-am dorit sa fac unul asemanator ceva mai mic .Asadar dupa tehnica precedenta am facut 3 blaturi coapte in forma dreptunghiulara , iar dintr-o portie am copt 2 blaturi rotunde pentru capac .
Mai intai am facut crema . Pentru crema punem ciocolata alba rupta bucati si frisca la foc mic si amestecam pana ciocolata se topeste . Avem grija sa nu fiarba . Lasam sa se raceasca la temperatura camerei , apoi o dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata . Despre peltea o sa va spun intr-o alta postare . Puteti face peltea sau puteti folosi dulceata de portocale facuta in casa sau cumparata .
Am taiat marginile foilor dreptunghiulare , apoi am taiat foile pe jumatate in lungime .
Am rulat pe rand foile , una in continuarea celeilalte , lipind bine capetele cu crema .Am continauat pana am terminat foile dreptunghiulare .
Am rasturnat rulada , am pus deasupra crema , peltea de portocale , apoi un blat rotund . Daca este nevoie mai taiem din cercuri , in asa fel incat sa vina la acelasi nivel .Am intors rulada invers si am asezat-o pe suport . Am pus si deasupra crema , peltea si cel de-al doilea blat rotund .
Am imbracat tortul in crema .
Am ornat cu felii de portocale , ciocolata rasa si menta .
3 comentarii:
Delicios tort si frumos realizat!
Multumesc , Paula , a fost delicios !
Yummy, aroma de portocala , ciocolata ... sigur delicios
Trimiteți un comentariu