Paine naan
Painea naan este un tip de paine de provenienta indiana, raspandita in toata Asia centrala si de sud. Este asemanatoare lipiei sau pitei, dar are un gust specific, usor dulce datorita mierii din aluat si o moliciune deosebita, data de iaurtul care este incorporat in compozitie.
Exista multe variante de naan: de la naan fara condimente, la naan cu seminte de chimen negru, seminte de fenicul, anason, coriandru, usturoi etc
Ingrediente Paine naan :
- 400 gr faina alba
- 220 ml apa calduta
- 4 linguri iaurt
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita miere sau zahar
- negrilica
- unt topit pentru uns painicile
Mod de preparare Paine naan :
Framantam un aluat elastic din toate ingredientele , mai putin untul si negrilica si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul intr-un loc cald .Cand este gata il framantam putin pe masa de lucru presarata cu putina faina , il facem sul si taiem din el 8-10 bucati .
Intindem fiecare bucatica rotunda sau ovala in strat subtire . Cu cat foaia va fi mai subtire , va iesi mai crocanta .daca vreti miez pufos lasati-o mai grosuta .
Pornim cuptorul pe functia grill si punem painicile in tava de aragaz sub flacara la 20 cm . . Intoarcem painicile cand s-au rumenit si pe partea cealalta .
Ungem painicile fierbinti cu unt topit si presaram negrilica .
Invelim painicile intr-un prosop pentru a le pastra calde si moi cat mai mult timp .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu