Placinta masala de pui
O noua luna , o noua provocare Good Food .Mi-a trebuit cam mult sa ma apuc de treaba pentru ca am gasit cu greu revista . Apoi am constatat ca nu prea aveam prin casa multe dintre ingrediente . Am fost cam nehotarata , insa in final m-am hotarat sa o incerc si nu imi pare rau . A fost delicioasa .Ingrediente:
- 2 linguri de ulei
- 4 bucati piept de pui fara piele
- 2 cepe, tocate
- 1 bucata de ghimbir , de lungimea unui deget , rasa
- 3 catei de usturoi , zdrobiti
- 2 linguri pasta de curry
- cate 2 lingutite de coriandru macinat,chimion macinat si seminte de mustar
- 2 lingurite de otet de vin alb sau rosu
- 2 lingurite zahar brun sau normal
- 2 conserve de 400 gr rosii tocate
- 150 ml lapte de cocos
- 1 ardei rosu mare , curatat de seminte si taiat in bucati mari
- 1 ardei verde mare , curatat de seminte si taiat in bucati mari
- 1/2 legatura mica de coriandru , frunzele tocate grosier , tulpinile puse deoparte
- pentru toping:
- 1,5 kg cartofi fainosi, taiati in bucati
- 150 ml lapte de cocos din conserva
- 1 lingurita turmeric
- zeama de la 1 lamaie
- 1 legatura ceapa verde, tocata fin
- tulpinile de la coriandru , tocate fin
- 1 lingurita seminte de ceapa sau negrilica
- paine naan ,pentru servit
Mod de preparare:
Incinge 2 lingurite de ulei intr-o cratita adanca. Rumeneste rapid bucatile de piept de pui pe ambele parti , apoi transfera-le pe o farfurie .Da focul mai mic si adauga restul de ulei, ceapa , ghimbirul si usturoiul . Caleste-le pana se inmoaie. Adauga condimentele si mai gateste totul cateva minute , amestecand .
Adauga otetul , zaharul , rosiile si laptele de cocos. Adu mancarea la punctul de fierbere si las-o sa fiarba 10 minute .
Toaca grosier pieptul de pui si adauga-l in vas alaturi de ardei . Fierbe totul inca 20 de minute , pana cand puiul se patrunde bine , iar sosul mai scade .
Da mancarea jos, adauga frunzele de coriandru si asezoneaza dupa gust
Pentru a prepara toppingul pune cartofii intr-o oala mare cu apa, adu-i la punctul de fierbere, apoi fierbe-i circa 10-15 minute.Scurge-i bine, apoi pune-i la loc in oala si lasa-i sa se usuce cateva minute .
Adauga laptele de cocos si turmericul in oala si zdrobeste cartofii . Asezoneaza-i cu sare si zeama de lamaie , apoi incorporeaza ceapa verde si tulpinile de coriandru.
Transfera masala de pui intr-un vas de copt .
Aseaza deasupra linguri de piure de cartofi , apoi presara semintele .
Incinge cuptorul la 200 grade si coace 25-30 de minute . Serveste-o cu paine naan
.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu