Paste cu ton
Ingrediente Paste cu ton:
- 300 gr paste scurte(melci)
- 1 dovlecel
- 2 fire praz subtiri
- 200 gr branza feta
- 1 lingura ulei de masline
- 1 conserva ton in ulei
- 2 linguri rosii cuburi din conserva
- busuioc
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare Paste cu ton :
Fierbem pastele in apa clocotita cu sare , al dente , comform instructiunilor de pe ambalaj . Le trecem printr-un jet de apa rece si le scurgem.Pornim cuptorul la 200 grade .
Taiem rondele partea alba a prazului ,taiem cubulete dovleceii si branza feta .
Incintam uleiul intr-o tigaie si calim ceapa . Adaugam dovleceii . Punem sare si piper , dupa gust . Lasam dovleceii sa se inmoaie usor , apoi stingem focul.
Scurgem tonul si pastram uleiul cu care vom unge tava(una mai mare sau 2 mai mici).
Adaugam peste dovlecei pastele scurse , tonul ,jumatate din cantitatea de branza feta si rosiile cuburi .Amestecam usor si turnam compozitia in forme . Deasupra punem restul de branza . Punem la cuptor pentru 10-15 minute .
Cu cateva minute inainte de a scoate , adaugam busuioc .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu