Recent Posts

marți, 22 octombrie 2013

Gnocchi cu cartofi

Gnocchi cu cartofi -reteta de baza




Gnocchi

Ingrediente pentru Gnocchi:

  • 600 gr cartofi
  • 80-90 gr faina+pentru presarat
  • sare
  • 1 galbenus

Mod de preparare Gnocchi :

  Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa  rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu sfaramati . Scurgem cartofii , ii clatim cu un jet de apa rece , apoi ii decojim . Ii lasam sa se racoreasca putin , apoi ii trecem prin presa de cartofi sau , daca nu avem , ii radem pe razatoarea mica .Ii punem intr-un castron , adaugam galbenusul , sare , apoi punem cate putina faina si incepem sa framantam .


Adunam aluatul intr-o bila .


Taiem bucati de aluat pe care le rulam pe un blat de lemn , formand suluri de grosimea unui trabuc . Taiem bucati mici de 1 cm ,  din care formam bilute . Asezam bilutele pe blatul de lemn  si il presam cu dintii unei furculite trase prin faina .In acest moment biluta se va presa . Ridicam biluta , avand grija ca dungile formate de furculita sa fie in pozitie verticala si aducem  in acelasi timp atat partea superioara , cat si cea inferioara inspre spate  , dandu-i o forma 
alungita .
Repetam operatia pana terminam tot aluatul . Fierbem Gnocchi in apa cu sare pana se ridica la suprafata . Putem sa ii folosim in  diferite retete .


In timpul formarii presarati din cand in cand blatul de lucru cu faina ,dar in cantitate mica .
Scurgeti bine cartofii de apa , altfel vor necesita mai multa faina , iar gnocchi nu vor fi pufosi .

2 comentarii:

Unknown spunea...

Ce frumosi ti-au iesit, super!

TeoBucatar spunea...

Arata grozav!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...