Gnocchi cu cartofi -reteta de baza
Ingrediente pentru Gnocchi:
- 600 gr cartofi
- 80-90 gr faina+pentru presarat
- sare
- 1 galbenus
Mod de preparare Gnocchi :
Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu sfaramati . Scurgem cartofii , ii clatim cu un jet de apa rece , apoi ii decojim . Ii lasam sa se racoreasca putin , apoi ii trecem prin presa de cartofi sau , daca nu avem , ii radem pe razatoarea mica .Ii punem intr-un castron , adaugam galbenusul , sare , apoi punem cate putina faina si incepem sa framantam .Adunam aluatul intr-o bila .
Taiem bucati de aluat pe care le rulam pe un blat de lemn , formand suluri de grosimea unui trabuc . Taiem bucati mici de 1 cm , din care formam bilute . Asezam bilutele pe blatul de lemn si il presam cu dintii unei furculite trase prin faina .In acest moment biluta se va presa . Ridicam biluta , avand grija ca dungile formate de furculita sa fie in pozitie verticala si aducem in acelasi timp atat partea superioara , cat si cea inferioara inspre spate , dandu-i o forma
alungita .
Repetam operatia pana terminam tot aluatul . Fierbem Gnocchi in apa cu sare pana se ridica la suprafata . Putem sa ii folosim in diferite retete .
Scurgeti bine cartofii de apa , altfel vor necesita mai multa faina , iar gnocchi nu vor fi pufosi .
2 comentarii:
Ce frumosi ti-au iesit, super!
Arata grozav!
Trimiteți un comentariu