Briose -gogosi
Daca aveti chef de ceva dulce , nu prea aveti chef sa va complicati , dar aveti un borcan de gem de care va place prin casa (facut ori primit de la altii mai harnici ) , atunci atunci aceste briose sunt tocmai ce va trebuie . In jumatate de ora sunt numai bune de mancat . Este o reteta marca Good Food , si de cum am vazut-o am si pus ochii pe ea si am hotarat sa o incerc .
Ingrediente Briose-gogosi:
- 140 gr zahar pudra +pentru ornat
- 200 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 100 ml iaurt
- 2 oua mari , batute
- 1 lingurita extract de vanilie
- 140 gr unt topit +pentru uns formele de briose
- 12 lingurite gem de zmeura , trecut prin sita , pentru a inlatura semintele(eu am folosit de afine)
Mod de preparare Briose-gogosi :
. Se încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un castron şi se amestecă. Se bat iaurtul, ouăle şi vanilia într-o cană. Se răstoarnă, împreună cu untul topit în bolul cu ingrediente uscate şi se încorporează rapid cu o lingură de metal, până se omogenizează.Se împart două treimi din amestec în găurile de brioşe. Cu atenţie, se adaugă câte o linguriţă de gem în centrul fiecărei găuri, apoi se acoperă cu aluatul rămas.Se coc 16-18 minute, până cresc, devin aurii şi elastice la atingere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu