Spaghetti cu piept de pui
Ingrediente Spaghetti cu piept de pui:
- 120 gr ruccola
- 16 rosii cherry
- 400 gr spaghetti
- 2 catei de usturoi
- 400 gr file de pui
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml smantana
- 80 gr branza proaspata cu mascarpone
- sare
- piper negru macinat
- nucsoara
Mod de preparare Spaghetti cu piept de pui:
Spalam ruccola , o zvantam si o taiem mai marunt, nu inainte de a opri o mana de frunze pentru ornat .Punem la foc o oala cu apa , in care cand incepe sa clocoteasca punem sare si spaghetti . Le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe punga .
Pieptul de pui se toaca cubulete .
Usturoiul se toaca marunt.
Se pune pieptul de pui in uleiul incins si se prajeste la foc iute pana incepe sa se rumeneasca usor .Adaugam usturoiul , lasam 30 de secunde , apoi adaugam rosiile taiate in jumatati .
Separat intr-o craticioara punem smantana , branza si 250 ml apa de la paste .Asezonam cu sare , piper si nucsoara si lasam pana incepe sa fiarba si amestecul s-a omogenizat .Turnam sosul peste carne , lasam 2 minute si stingem focul .
Scurgem pastele , le clatim cu apa rece , apoi le scurgem din nou . Amestecam pastele scurse cu sosul si ruccola taiata .
Impartim pe farfurii si ornam cu restul de frunze de ruccola pastrate . Servim imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu