Tort cu mascarpone si nectarine
IngredienteTort cu mascarpone si nectarine :
- blat :4 oua , 4 linguri zahar , 1 lingura cacao , 3 linguri faina, 2 linguri ulei
- crema: 250 gr mascarpone ,200 ml frisca,4 linguri zahar pudra,3 galbenusuri ,3 nectarine +3 linguri zahar, 2 linguri cafea solubila, cacao pentru ornat ,esenta de rom
Mod de preparare Tort cu mascarpone si nectarine :
Incepem cu prepararea blatului .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare . Adaugam galbenusurile si uleiul ,omogenizam , apoi cernem faina amestecata cu cacao . Omogenizam compozitia si o turnam intr-o forma tapetata cu hartie de copt .Dam la cuptor pana este gata . Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca .Taiem nectarinele felii , adaugam zaharul si apa cat sa le acopere.Punem la foc 10 minute , pana se topeste zaharul si fructele se inmoaie putin.Scurgem fructele intr-o sita si in siropul ramas punem cafeaua solubila si esenta de rom.Lasam sa se raceasca .
Pentru crema punem galbenusurile cu zaharul intr-un vas . Punem vasul la bain-marie si amestecam pana compozitia se ingroase si isi dubleza volumul . Dam jos , lasam sa se raceasca si amestecam cu mascarpone .Batem frisca spuma si o adaugam la crema .
Oprim putina crema intr-un castron , iar in restul de crema adaugam nectarinele scurse taiate cubulete .
Taiem blatul in doua . Insiropam partea de jos , punem crema cu nectarinele , jumatatea cealalta de blat .Ornam cu crema ramasa , felii de nectarine . Cernem deasupra cacao . Dam tortul la rece pana in momentul servirii.
1 comentarii:
Delicios si tare aromat!
Trimiteți un comentariu