Naut cu sos de rosii si chiftele
Ingrediente Naut cu sos de rosii si chiftele:
- 1 conserva naut sau 150 gr naut fiert in prealabil
- 1-2 ardei kapia
- 4-5 rosii bine coapte
- 1 iaurt gras
- 200 ml supa de pui
- 400 gr carne tocata de miel
- 2 oua
- usturoi tocat
- patrunjel verde tocat fin
- cimbru
- boia iute
- sare
- piper negru macinat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Naut cu sos de rosii si chiftele:
Amestecam carnea tocata cu ouale , sare , piper , usturoiul pisat, patrunjel verde tocat si cimbru .Modelam chiftelute rotunde , mici , pe care le prajim in uleiul incins .Scoatem chiftelele pe o farfurie .Scurgem uleiul ramas printr-o sita si il punem intr-o tigaie curata (daca este prea mult punem mai putin . Spalam ardeiul si rosiile , le curatam de cotoare si le taiem bucati mai mici . Le punem intr-un robot si le mixam pana obtinem o pasta . In uleiul pe care l-am oprit punem pasta de rosii si ardei , iaurtul si fierbem 5 minute . Adaugam nautul si fierbem in continuare pana incepe sa scada . Potrivim de sare si piper , adaugam boiaua iute si chiftelele cate una . Lasam sa mai fiarba cateva minute . Servim chiftelele cu sos si iaurt , presarate cu patrunjel verde tocat fin .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu