Legume coapte cu sos tahini
Ingrediente Legume coapte cu sos de tahini :
- 1 dovlecel subtire
- 1 vanata
- 4 ciuperci
- 100 gr tofu afumat
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei
- pentru sos :100 gr susan , 3 linguri ulei,1 catel de usturoi,1 lingurita mustar de Dijon , zeama de lamaie, sare , piper negru macinat,patrunjel verde
Mod de preparare Legume coapte cu sos de tahini :
Spalam legumele bine . Putem sa le curatam de coaja sau nu in functie de cum ne place .Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm , iar ciupercile in felii subtiri .Turnam uleiul si sosul de soia peste legume , le punem intr-un vas termorezistent , adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le dam la cuptor .Intre timp pregatim sosul .
Punem susanul intr-o tigaie uscata la foc mic . Lasam cateva minute , amestecand ,avand grija sa nu ardem susanul . Dam jos , il lasam sa se raceasca si il macinam bine .
.Turnam uleiul si il mixam pana obtinem o pasta .Adaugam usturoiul maruntit , mustarul , zeama de lamaie , sare ,piper si 2-3 linguri de apa . Mixam pana obtinem consistenta unui sos .Tocam fin patrunjelul si il adaugam la sos .
Punem legumele pe farfurii si turnam deasupra sos .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu