Omleta cu merisoare
Ingrediente pentru Omleta cu merisoare:
- 4 oua
- 4 linguri cu varf de faina
- un praf de sare
- 2 linguri zahar pudra +pentru decor
- esenta de rom
- 170 ml lapte
- 150 gr merisoare
- unt pentru uns tava
Mod de preparare pentru Omleta cu merisoare:
Intr-un castron punem faina , un praf de sare , zaharul, ouale si esenta de rom .
Batem cu telul pana compozitia se omogenizeaza . Turnam laptele in fir subtire , batand incontinuu pana ajungem la consistenta unei smantani .
Ungem cu unt o forma rotunda . Turnam jumatate din compozitie . Presaram merisoarele ( trecute printr-un jet de apa si scurse bine ),apoi turnam restul compozitiei.
Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pana compozitia se leaga si se poate desprinde usor de pe margine .
Presaram deasupra zahar pudra .
Portionam si servim omleta imediat .
1 comentarii:
Ce idee grozava! Are o culoare super ;)
Trimiteți un comentariu