Deliciu cu mascarpone si struguri
Ingrediente Deliciu cu mascarpone si struguri:
- 12 bucati piscoturi
- 200 gr mascarpone
- 150 gr frisca
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- esenta de lamaie
- 100 ml vin alb dulce , aromat
- sirop din 100 gr boabe de struguri , 200 ml apa , 2 linguri zahar
- boabe de struguri albi , aromati
- ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare Deliciu cu mascarpone si struguri:
Punem galbenusurile si zaharul intr-un vas si frecam bine pana compozitia se albeste si isi mareste volumul . Punem vasul la bain-marie si continuam sa amestecam ,adaugand vinul caldut . Amestecam pana compozitia se ingroase . Dam jos vasul si o lasam la racit . Amestecam mascarponele cu compozitia de oua si esenta de lamaie . Batem frisca separat si o amestecam in compozitie .Pentru sirop punem la fiert boabele de strugure cu apa si zaharul . Lasam la fiert , dam jos si lasam la racit .
Montam prajitura pe un platou . Trecem jumatate din piscoturi, pe rand , prin sirop si le asezam pe un platou , pe 2 randuri . Turnam cu un pos jumatate din crema . Asezam peste crema boabe de strugure , impingandu-le usor in crema . Nivelam crema deasupra , apoi punem un nou strat de piscoturi inmuiate . Terminam cu un strat de crema . Ornam cu boabe de strugure .Presaram deasupra ciocolata rasa . Dam prajitura la rece pentru cateva ore .Puteti monta desertul si in cupe , alternand straturi de crema cu piscoturi inmuiate in sirop si boabe de strugure .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu