Alivenci cu gem de mure
Ingrediente Alivenci cu gem de mure:
- 1/2 kg branza proaspata de vaci
- 150 gr smantana
- 4 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 2 linguri faina
- 4 linguri malai
- 3-4 linguri gem de mure
- zahar pudra sau fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparareAlivenci cu gem de mure:
Separam ouale .Mixam branza de vaci cu smantana ,zaharul ,zaharul vanilat si galbenusurile.
Adaugam faina alba si malaiul , apoi albusurile batute spuma separat cu un praf de sare .
Amestecam usor si turnam comozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt sau unt si faina.
Dam forma la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 30 de minute .
Cu 5 minute inainte de a fi gata ,o scoatem si o ungem cu gemul de mure.
Se presara cu zahar pudra sau nuca de cocos si eventual cu fructe proaspete .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu