Recent Posts

vineri, 23 august 2013

Inghetata de mure si iaurt

Inghetata de mure si iaurt


Inghetata de mure si iaurt

Ingrediente Inghetata de mure si iaurt :

  • 300 gr mure
  • 30  ml apa
  • 100 gr zahar
  • 200 ml iaurt
  • 150 gr smantana de frisca

Mod de preparare Inghetata de mure si iaurt:

Trecem rapid murele puse intr-o sita  printr-un jet de apa , apoi le punem la foc impreuna cu apa si zaharul . Le lasam sa dea cateva clocote ,in timp ce amestecam incontinuu ,incercand sa sfaramam cat mai multe .Fierbem cam 5-7  minute , pana murele se sfarama bine si zaharul s-a topit  ,apoi dam vasul jos si trecem amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte .Amestecul trebuie sa aiba consistenta unui sirop mai gros .Daca nu este suficient de gros putem sa il  fierbem putin dupa ce l-am strecurat .Lasam amestecul sa se raceasca , apoi il amestecam cu iaurtul . Batem  smantana spuma tare si o amestecam cu compozitia . Punem inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator . Amestecam din cand in cand pana se ingheata pentru a nu se forma ace de gheata .
Inghetata de mure si iaurt

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...