Publicat de
Ecaterina Mihaela
Inghetata de mure si iaurt
Ingrediente Inghetata de mure si iaurt :
- 300 gr mure
- 30 ml apa
- 100 gr zahar
- 200 ml iaurt
- 150 gr smantana de frisca
Mod de preparare Inghetata de mure si iaurt:
Trecem rapid murele puse intr-o sita printr-un jet de apa , apoi le punem la foc impreuna cu apa si zaharul . Le lasam sa dea cateva clocote ,in timp ce amestecam incontinuu ,incercand sa sfaramam cat mai multe .Fierbem cam 5-7 minute , pana murele se sfarama bine si zaharul s-a topit ,apoi dam vasul jos si trecem amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte .Amestecul trebuie sa aiba consistenta unui sirop mai gros .Daca nu este suficient de gros putem sa il fierbem putin dupa ce l-am strecurat .Lasam amestecul sa se raceasca , apoi il amestecam cu iaurtul . Batem smantana spuma tare si o amestecam cu compozitia . Punem inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator . Amestecam din cand in cand pana se ingheata pentru a nu se forma ace de gheata .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu