Publicat de
Ecaterina Mihaela
Chisalita de prune
Cui ii este dor de o chisalita?Pentru cine nu stie ce este aceea o sa va spun ca este un fel de compot mult mai gros.Cand eram adolescenta ,in vacanta la tara imi placea sa las prunele intregi ,cu tot cu oase .Puteti face chisalita si din corcoduse ,dar cred ca este mai buna cea din prune.
Ingrediente Chisalita de prune:
- prune
- zahar
- apa
- scortisoara ,zahar vanilat
Mod de preparare Chisalita de prune :
Spalati prunele bine ,le desfaceti in jumatati si le puneti intr-o oala .Puneti apa cat sa le acopere si le lasati sa fiarba .Cand sunt bine inmuiate si si-au schimbat culoarea puneti zahar dupa gust(in functie de cat de dulci sunt prunele),zahar vanilat ,scortisoara ,lasati sa mai dea un clocot si opriti focul .Serviti chisalita rece .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu