Tort cu inghetata straciatella
Ingrediente:
- blat:3 oua ,3 linguri zahar,2 lingurifaina ,1 lingura cacao ,1 lingura ulei
- inghetata :5 galbenusuri ,150 gr zahar,500 ml lapte ,200 ml frisca lichida ,esenta de vanilie,100 gr ciocolata neagra ,70 gr ciocolata alba
- decor:70 gr ciocolata alba ,cacao ,frunze de menta
Mod de preparare:
Pentru prepararea Tortului cu inghetata straciatella incepem cu prepararea inghetatei de vanilie ,care are nevoie de cel putin cateva ore pentru a se ingheta .Din ingredientele de la blat facem un blat simplu :separam albusurile de galbenusuri ,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul .Batem pana devine o crema groasa ,apoi adaugam galbenusurile si uleiul .Cernem deasupra faina amestecata cu cacao ,omogenizam amestecand cu o lingura ,apoi turnam compozitia intr-o forma si o dam la cuptor pana trece proba scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca .
Preparam inghetata de vanilie.Frecam bine galbenusurile cu zaharul si un praf de sare intr-un vas cu fundul dublu pana isi dubleza volumul.Adaugam laptele caldut ,amestecand continuu .Punem vasul la foc mic amestecand intr-una pana se ingroase ,fara a fierbe .Dam jos ,punem esenta de vanilie si lasam sa se raceasca ,apoi amestecam cu frisca batuta spuma tare .Punem intr-un vas si dam la congelator .
Cand inghetata este facuta ,radem ciocolata alba si cea neagra si o amestecam in inghetata .Intindem inghetata deasupra blatului racit Lasam inghetata la congelator pana va fi servita .Inainte de a fi servita cu 30 minute radem restul de ciocolata alba deasupra ,cernem cacao si ornam cu frunze de menta .Lasam tortul in frigider pana in momentul servirii pentru a se taia usor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu