Recent Posts

duminică, 21 octombrie 2012

Tort cu crema de portocale

Tort cu crema de portocale

Tort cu crema de portocale


Acest tort este preferatul  nostru..Il fac ori de cate ori am ocazia deoarece este un tort delicios,dulce-acrisor si foarte aromat.Povestea acestui tort a inceput in urma cu vreo 2 ani ,cand am participat la un concurs care avea ca tema "Deserturi cu ciocolata".Si pentru ca nu sunt fan ciocolata 100% am vrut sa fac ceva cu ciocolata,dar mai putin dulce,asa ca l-am intrebat pe fiul meu ce crede el ca merge cel mai bine cu ciocolata,iar el a considerat ca portocala,asa ca am ales sa fac un blat de ciocolata cu o crema dulce-acrisoara.A fost o alegere foarte potrivita,l-am facut de atunci de nenumarate ori ,ramanand tortul nostru preferat.

Ingrediente:

  • blat:4 oua,70 gr unt,60 gr zahar,60 gr faina,15 gr cacao,1/2 plic praf de copt
  • crema:200 ml vin alb dulce,200 gr zahar,100 ml zeama de portocale,1 plic gelatina,150 ml frisca lichida,3 galbenusuri,50 gr ciocolata amaruie
  • sirop:150 ml apa,75 gr zahar,50 ml zeama de portocale,coaja de portocale
  • glazura:75 gr ciocolata amaruie,2 linguri frisca lichida,1 portocala ptr decor

Mod de preparare:

 Separati albusurile,pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana devine ca o crema mai tare.Adaugati galbenusurile,apoi untul  topit,rece.Amestecati faina cu pudra de cacao si praful de copt si adaugati-le in ploaie peste compozitia de oua.Amestecati cu o lingura de lemn,de jos in sus,usor,pana se omogenizeaza.Turnati compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si bagati-o la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana trece proba scobitorii.Cand este gata,lasati-l sa se raceasca,apoi taiati-l in 3 felii pe orizontala.
 Pentru sirop puneti apa la fiert cu zaharul.Dupa ce da cateva clocote,dati-l jos,puneti coaja rasa de portocale,apoi,dupa ce s-a racit zeama de portocale.Scurgeti cojile de portocale inainte de a insiropa tortul.
Pentru crema amestecati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugati vinul caldut,amestecand inr-una , apoi puneti vasul la foc mic pana se ingroase.Puneti gelatina la hidratat in zeama de portocele.Adaugati o lingura de crema fierbinte in gelatina, amestecati energic, apoi adaugati gelatina in crema si omogenizati.Dati jos vasul,puneti-l cu fundul in apa rece si amestecati pana se raceste.Cand este rece amestecati cu frisca batuta spuma tare si cu ciocolata rasa .
Montati tortul in vasul forma in care a fost copt.Puneti folie alimentara,apoi alternati feliile de tort insiropate cu crema ,ultimul strat fiind de crema.Puneti tortul la rece pentru 2 ore.
Cand crema s-a intarit bine,il scoateti pe un platou, il imbracati in glazura facuta din ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida,apoi ornati-l cu felii de portocala sau dupa imaginatia fiecaruia.



Daca portocalele sunt mai dulci,puneti mai putin zahar.






Tort cu crema de portocale




Tort cu crema de portocale




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...