Publicat de
Ecaterina Mihaela
Saramura de pui
Ingrediente Saramura de pui :
- 1 pui
- 2 rosii
- 2 ardei grasi rosii
- 1-2 ardei iuti
- sare
- piper negru macinat
- usturoi
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare Saramura de pui :
Se transeaza puiul,se spala bine,se scurge si se da cu sare si piper.Se lasa 10 minute,apoi e pune la prajit in uleiul incins ,bine,pe toate partile.Intre timp rosiile si ardeiul gras se spala .Ardeii se taie in jumatati,rosiile felii si se pun la copt pe un gratar.Se curata ardeiul gras de piele,si se taie cubulete impreuna cu rosiile.Se pun la fiert cu apa,impreuna cu ardeiul iute si usturoiul felli.Se dau cateva clocote,apoi se toarna peste puiul prajit.Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna,potrivindu-se gustul de sare si piper.Se serveste cu patrunjel verde tocat presarat deasupra si mamaliga.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu