Salata de toamna cu maioneza din mustar
Ingrediente pentru Salata de toamna cu maioneza din mustar :
- 1 kg gogosari
- 1 kg gogonele
- 1 kg morcovi
- 700 gr ceapa
- 300 gr mustar
- 300 ml ulei
- 4 linguri sare neiodata
- 500 ml otet
- 2,5 l apa
- piper boabe
- frunza de dafin
- 250 gr zahar
Mod de preparare pentru Salata de toamna cu maioneza din mustar :
Se spala legumele.Se rad pe razatoare morcovii si gogonelele.Ceapa se taie solzisori .Gogosarii se taie fideluta.Se pun toate legumele intr-un vas ,se presara sare si se lasa 1 ora sa se inmoaie,amestecand usor din cand in cand.Apa,otetul,zaharul ,piperul si frunzele de dafin se pun la foc si se fierb 10-15 minute.Se varsa legumele si se oparesc cateva minute,fara a le fierbe.Se scurg si se lasa in sita la racit pana a doua zi.
Din mustar su ulei se freaca o maioneza.Se amesteca legumele racite cu maioneza ,din care oprim putin pentru a pune in capul borcanelor.Sterilizam borcanele la cuptor,le lasam sa se raceasca,apoi punem salata,presand bine pentru a nu ramane goluri de aer.Deasupra punem putina maioneza si inchidem ermetic.Etichetam borcanele si le punem la rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu