Publicat de
Ecaterina Mihaela
Rulouri din piept de pui in sos de vin
Ingrediente Rulouri din piept de pui in sos de vin :
- 2 bucati piept de pui
- 1 dovlecel
- 100 gr kaiser
- 200 gr tagliatelle
- 150 gr smantana
- 1 galbenus
- sare
- piper negru macinat
- 150 ml vin alb sec
- 4 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare Rulouri din piept de pui in sos de vin :
Se spala pieptul de pui si se bate cu ciocanul pentru a se subtia.Se presara cu sare si piper .Dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie in felii cat mai subtiri in lungime.Kaiserul se taie cubulete.Se intind feliile de dovlecel de-a lungul bucatii de piept de pui ,se presara kaiserul deasupra si se ruleaza.Se prinde in scobitori su se leaga rulourile ,se pun intr-un vas termorezistent si se stropesc cu uleiul.Se dau la cuptor.Se lasa 10 -15 minute,apoi se toarna peste ele vinul caldut ,100 ml apa si foaia de dafin.Se lasa pana seaca tot lichidul si carnea se aureste frumos.Se scot rulourile si se pastreaza calde.Se scurge zeama intr-o tigaie ,se adauga smantana ,sare si piper si se lasa sa dea 2-3 clocote.Se opreste focul ,se pune galbenusul ,amestecand enegic.Se servesc rulourile calde cu sos si tagliatelle fierte conform instructiunilor de pe punga ,alaturi de un vin alb sec .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu