Publicat de
Ecaterina Mihaela
Dovleac copt cu dulceata de afine
Ingrediente pentru Dovleac copt cu dulceata de afine :
- 1 dovleac turcesc
- scortisoara macinata
- 3-4 linguri zahar
- coaja de lamaie rasa
- 100 ml vin alb dulce
- unt cat o nuca
- esenta de vanilie
- dulceata de afine
Mod de preparare pentru Dovleac copt cu dulceata de afine:
Se taie dovleacul in felii subtiri de 1-1,5 cm.Intr-o tava unsa cu unt se aranjeaza feliile de dovleac,se inteapa cu furculita si se presara deasupra zahar(puteti pune mai mult sau mai putin in functie de cat este de dulce dovleacul),scortisoara,coaja de lamaie si esenta de vanilie.Se adauga vinul indoit cu apa si se lasa la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute,pana dovleacul se inmoaie si se caramelizeaza usor.Se serveste cald sau rece,dupa gustul fiecaruia,ornat cu dulceata de afine sau coacaze.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu