Guguluf aromat
Ingrediente pentru Guguluf aromat :
- 500 gr dovleac
- 220 gr unt
- 200 gr zahar
- un praf de sare
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 o ua
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 50 gr stafide
- scortisoara macinata
Mod de preparare pentru Guguluf aromat :
Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se taie in cuburi mici.Se pune intr-o oala,se acopera cu apa,se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.Cand s-a inmuiat se ia capacul si se lasa sa scada tot lichidul,apoi se lasa sa se raceasca si se mixeaza.Untul la temperatura camerei se bate spuma cu zaharul si cu un praf de sare.Se adauga zaharul vanilat si ouale cate unul,mixand continuu.Se incorporeza faina cernuta,amestecata cu praful de copt si scortisoara si piureul de dovleac.La sfarsit se pun stafidele.Se toarna compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit ptr 45 de minute.Cand este gata se lasa la racit,se presara cu zahar pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu