Cotlete de porc cu portocale
Ingrediente Cotlete de porc cu portocale :
- 4 cotlete de porc cu os
- 2 linguri ulei
- sare
- piper negru macinat
- 2 portocale medii
- 3 cepe verzi
- 150 ml supa de legume
- 100 ml sos de rosii
- 700 gr cartofi mici
- 1 lingura unt
- condimente pentru cartofi
Mod de preparare Cotlete de porc cu portocale :
Se sareaza si se pipereaza cotletele si se prajesc in uleiul incins pe ambele parti cate 3-4 minuteSe scot si se pastreaza calde..Se rade o portocala,apoi se decojesc bine si se taie rondele .Se curate ceapa verde,se spala si se taie marunt.Se pune la calit in uleiul in care am prajit cotletele si se lasa 2-3 minute pana se desface,apoi se stinge cu supa si sosul de rosii.Se lasa sa dea 2-3 clocote,se pun cotletele cu zeama pe care au lasat-o,feliile de portocale,putina sare si piper (sa iasa mai picant) .Se servesc cotletele cu sos peste ele ,felii de portocale si garnitura de cartofi.Pentru garnitura de cartofi se fierb cartofii in coaja,bine spalati in prealabil,in apa cu sare ,pana se inmoaie,avand grija sa nu se sfarame.Se ia de pe foc cand sunt gata,se clatesc cu apa rece,se curata si se trag in tigaie in unt si amestecul de condimente.Eu am folosit un amestec floral,rozmarin si piper .Serviti cotletele langa un Caloian Feteasca Neagra de la Oprisor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu