Publicat de
Ecaterina Mihaela
Ciorba de porc
Ingrediente pentru Ciorba de porc:
- 500 gr pulpa de porc cu os
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 1 ardei gras rosu
- 500 gr rosii bine coapte sau o conserva de rosii
- 150 gr mazare verde boabe
- 500 gr zeama de varza
- 1 lingura orez
- leustean verde tocat fin
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare pentru Ciorba de porc :
Se scoate osul de la pulpa,apoi se taie carnea cubulete.Se spala bine carnea si se pune cu apa rece la fiert.Se spumeaza de cate ori este nevoie pana obtinem o zeama limpede.Se curata ceapa,morcovul,telina si ardeiul gras,se spala si se taie cubulete.Se adauga legumele la carnea care a fiert 10-15 minute sau mai mult in functie de cat este de moale impreuna cu mazarea.Se lasa sa fiarba 10 minute,apoi se adauga orezul spalat si rosiile cubulete.Lasam sa fiarba 15 minute ,apoi adaugam zeama de varza fiarta separat,leusteanul tocat fin,sare si piper dupa gust.Mai dam cateva clocote si oprim focul.Dupa preferinta putem drege ciorba cu ou sau nu.Servim ciorba fierbinte cu smantana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu