Mancare de naut cu dovleac
Ingrediente pentru Mancare de naut cu dovleac :
- 500 gr dovleac
- 250 gr naut
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 de lamaie
- 2 linguri ulei
- sare
- amestec de piper rosu,alb,verde si negru
Mod de preparare pentru Mancare de naut cu dovleac :
Se incepe pregatirea cu o seara inainte.Nautul se spala si se pune la inmuiat intr-o cantitate mai mare de apa(dubla).A doua zi se scurge si se pune la fiert in apa rece pana se inmoaie(1 1/2-2 ore).Se taie dovleacul in cubulete potrivite si se opareste in putina apa,apoi se scurge.
Intre timp se rade morcovul si se toaca ceapa fin.Se pun la calit in uleiul incins,apoi se adauga nautul scurs si putina zeama in care a fiert.Se fierbe 10 mionute la foc mic,apoi se adauga dovleacul,sare dupa gust,se macina amestecul de piper.Se amesteca usor sa nu se sfarame dovlecul si se stropeste cu zeama de lamaie.Este ideala pentru zilele de post datorita continutului mare de proteine din naut.
1 comentarii:
arata foarte bine
Trimiteți un comentariu