Tort crocant cu ricotta si struguri
Ingrediente pentru Tort crocant cu ricotta si struguri:
- 300 gr ciocolata
- 200 gr cereale expandate(grau sau orez)
- 250 gr branza ricota
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 1 strugure cu bobul mare
- 1 plic gelatina+2 linguri zahar
- 1 lingura lichior de migdale
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare pentru Tort crocant cu ricotta si struguri:
Pentru acest tort crocant cu ricotta si struguri procedati in felul urmator: Topiti la bain-marie ciocolata rupta bucatele impreuna cu lichiorul.Dati jos ,lasati sa se raceasca usor si amestecati cu cerealele.Daca folositi grau expandat blatul se va taia putin mai greu deoarece are bobul mai mare.Dupa ce ati amestat bine intindeti intr-o forma tapetata cu o folie alimentara.Umeziti mana si presati bine sa nu ramana goluri .Dati tava la frigider pana pregatiti crema.Pentru crema bateti frisca tare.Adaugati zahar pudra mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce este frisca,adaugati zaharul vanilat si branza ricota si omogenizati.Turnati crema de branza peste blat.Spalati bine boabele de struguri,taiati-le pe jumate si puneti-le in cercuri concentrice peste crema de branza.Dati la rece.Intre timp hidratati gelatina in 130 ml apa,apoi puneti si zaharul si infierbantati la bain-marie pana se topes bine,fara a fierbe.Lasati sa se raceasca ,apoi turnati peste struguri.
Lasati tortul la rece cel putin cateva ore inainte de servire.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu