Ciorba de dovlecei
Ingrediente Ciorba de dovlecei :
- 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 bucata telina
- sare
- piper
- 300 ml iaurt
- 2 galbenusuri
- 2 linguri ulei
- 200 gr sunculita taraneasca
- patrunjel verde ptr decor
- 1 lingura orez
- 3 catei usturoi
Mod de preparare Ciorba de dovlecei :
Se taie sunculita fasii si se pune la prajit in ulei.Se scoate pe o farfurie.Se curata legumele.Se rad pe razatoarea mica morcovul si telina si se pun la calit in uleiul incins.
Se adauga ceapa tocata fin,apoi se pune apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba 10 minute.Se completeaza cu apa si se adauga orezul.Cand acesta este fiert de jumatate se adauga dovleceii taiati cubulete si sunculita prajita.
Se potriveste de sare si piper.Se amesteca intr-un castron iaurtul cu galbenusurile si usturoiul taiat felii .Cand legumele sunt fierte se adauga in fir subtire ciorba peste iaurt,amestecand continuu .Se stinge focul si se toarna iaurtul in ciorba.Daca doriti puteti sa o acriti dupa preferinta cu otet sau zeama de lamaie.Se serveste cu patrunjel verde tocat fin presarat deasupra .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu