Panna cotta cu aroma de toamna
Ingrediente pentru Panna cotta cu aroma de toamna :
- 250 gr smantana de frisca
- 250 ml lapte
- 2 linguri zahar
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 1 plic gelatina
- 2 nectarine
- 2 linguri zahar
- 30 ml apa
- scortisoara macinata
- coriandru macinat
- coaja de portocala
- frunze de menta ptr ornat
Mod de preparare pentru Panna cotta cu aroma de toamna :
Pentru panna cotta se amesteca smantana cu laptele si zaharul si se infierbanta pe foc ,amestecand pana se topeste zaharul.Se da jos si se toarna gelatina hidratata in 50 ml apa sau lapte rece. si esenta de vanilie..Se toarna lichidul in 3 forme udate cu apa rece,se lasa sa se raceasca la temperatura camerei,apoi se dau la frigider pentru 2 ore .Nectarinele se spala,se taie felii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul,apa ,scortisoara,coriandru si coaja rasa de portocala.Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute,se da jos,se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca.
Inainte de servire se scoate panna cotta din vase,scufundandu-le rapid intr-un vas cu apa fierbinte.Se pun alaturi felii de nectarina si sos.
2 comentarii:
O reteta delicioasa. Parca si vad aroma care se tine dupa mine tocmai de la voi. Va salutam pe amandoi si pe Miha o invit la o "leapsa complicata" pe blogul meu. Daca are timp si ii face placere. NT
Multumesc,este asa aromata ca sigur ajunge pana la tine.Cu siguranta o sa imi faca placere "leapsa"ta.
Trimiteți un comentariu