Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tort de zahar ars cu aroma de cafea
Ingrediente :
- 8 oua
- 500 ml lapte
- 5 lingura faina
- 25 gr cacao
- 1 lingura zahar vanilat
- 100 ml frisca lichida
- 170 gr zahar+150 ptr caramel+4 linguri ptr blat
- 2 lingura cafea concentrata
- 50 gr boabe cafea ptr ornat
Mod de preparare :
Pentru prepararea tortului de zahar ars cu aroma de cafea se pun 150 gr zahar la caramelizat in tava in care vom face tortul.Cand
caramelul este auriu,rotim tava bine ptr a imbraca si peretii si o dam
jos.Cinci oua le punem intr-un vas si le mixam impreuna cu 170 gr
zahar si zaharul vanilat.Punem in fir subtire laptele caldut si
omogenizam.Turnam compozitia in tava si o punem la cuptor intr-o tava cu
apa.Lasam la cuptor pana se intareste deasupra usor.Separat batem cele 3
albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul(4 linguri) si batem pana
devine cremoasa.Adaugam galbenusurile amestecate cu cafeaua,apoi faina
amestecata cu cacao.Omogenizam si turnam peste crema.Lasam la cuptor
pana este gata.Lasam tortul sa se raceasca in forma,apoi il rasturnam pe
un platou.Ornam cu frisca si boabe de cafea.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu