Recent Posts

vineri, 24 august 2012

Tarta picanta cu carnaciori si piept de pui

Tarta picanta cu carnaciori si piept de pui

Tarta picanta cu carnaciori si piept de pui

Ingrediente Tarta picanta cu carnaciori si piept de pui:

  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 3-4 linguri apa rece
  • sare
  • 300 gr carnaciori picanti semiafumati
  • 200 gr piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 ardei kapia
  • 1 lingura ulei
  • cimbru uscat
  • rozmarin
  • 50 ml sos de rosii
  • piper negru macinat
  • sare

 Mod de preparare Tarta picanta cu carnaciori si piept de pui:

 Cerne faina,amestec-o  cu un praf de sare,apoi adauga  untul rece bucatele si framanta cu varful degetelor pana obtii un aluat nisipos.Adauga oul batut si apa rece si framanta  pana obtii un aluat elastic pe care il pui intr-o folie de plastic si il dai la frigider pentru 30 de minute.
 Pui la prajit in ulei carnaciorii taiati felii rotunde,apoi adaugi pieptul de pui taiat cubulete si lasi pana pieptul se albeste bine pe toate partile.Scoti cu o paleta pieptul si carnaiorii,iar in grasimea ramasa calesti ceapa tocata fin.Adaugi ardeiul taiat cubulete,lasi  pana se inmoaie,apoi adaugi sosul de rosii,sare,piper,cimbru si rozmarinul.Lasi pana seaca toata apa ,,apoi dai jos si lasi la racit.



 Intinzi blatul intr-o foaie mai mare decat dimensiunea formei de tarta in care urmeaza sa fie coapta.O intepi cu furculita,din loc in loc,pui carnea si carnaciorii,apoi torni sosul.Aduci marginile de aluat inspre interior,pliindu-le putin.Poti sa ungi tarta cu ou batut pentru un aspect mai frumos .Dai tarta la cuptor pentru 35 de minute.






 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...