Orez aromat
Ingrediente Orez aromat :
- 250 gr orez
- 250 ml apa
- 600 ml lapte
- un praf de sare
- 150 gr zahar+5 linguri ptr ars
- 150 gr stafide
- scortisoara macinata
- coaja de portocala rasa
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare Orez aromat :
Se alege orezul si se spala bine in mai multe ape.Se pune apa (250 ml) la fiert cu praful de sare.Se adauga orezul,se lasa pana absoarbe aproape toata apa,apoi se pune laptele cald.Se lasa sa fiarba la foc mic.Cand aproape a absorbit tot laptele se adauga zaharul si zaharul vanilat.Se da jos,se acopera si se lasa la racit,Cele 5 linguri de zahar se pun la caramelizat.Cand au capatat o culoare frumoasa se adauga apa si se lasa sa dea cateva clocote.Se adauga stafidele,se lasa cateva minute sa scada apa si sa se inmoaie stafidele,apoi se adauga scortisoara si coaja de portocale
Se pune orezul in cupe,se pune deasupra sosul caramel.Se serveste caldut.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu