Recent Posts

joi, 30 august 2012

Tarta asortata de toamna

Tarta asortata de toamna

  • Tarta asortata de toamna

Ingrediente Tarta asortata de toamna:

Blat :

  • 150 gr unt
  • 300 gr faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 3-4 linguri apa rece

Umplutura Tarta asortata de toamna:

  • 2 mere
  • 2 pere moi
  • 2 nectarine
  • 100 gr nuca taiata grosier
  • 3-4 linguri zahar
  • 10 gr scortisoara macinata
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare Tarta asortata de toamna :

Framantati  untul cu faina si sare cu varful degetelor pana obtineti un aluat sfaramicios.Adaugati zaharul,oul si apa rece si framantati pana obtineti un aluat elastic.Formati o bila pe care o inveliti intr-o folie de plastic si dati-o la frigider pentru 30 de minute.
Curatati fructele si taiati-le felii.Intr-un castron amestecati merele,perele si nectarinele taiate cubulete cu nuca taiata grosier,zaharul si scortisoara .
Intindeti aluatul intr-o forma  rotunda pe care o intepati din loc in loc.Puneti aluatul pe hartie de copt in tava mare de la aragaz.Presarati deasupra pesmetul,apoi fructele scurse usor.Intoarceti marginile spre mijloc,pliindu-le din loc in loc.Ungeti aluatul cu siropul lasat de fructe.Dati la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute.Pentru un aspect mai frumos,puteti turna deasupra cand o scoateti din cuptor 2-3 linguri gem de caise.Lasati sa se raceasca,apoi pudrati cu zahar.




 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...