Tarta asortata de toamna
Ingrediente Tarta asortata de toamna:
Blat :
- 150 gr unt
- 300 gr faina
- un praf de sare
- 2 linguri zahar pudra
- 1 ou
- 3-4 linguri apa rece
Umplutura Tarta asortata de toamna:
- 2 mere
- 2 pere moi
- 2 nectarine
- 100 gr nuca taiata grosier
- 3-4 linguri zahar
- 10 gr scortisoara macinata
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare Tarta asortata de toamna :
Framantati untul cu faina si sare cu varful degetelor pana obtineti un aluat sfaramicios.Adaugati zaharul,oul si apa rece si framantati pana obtineti un aluat elastic.Formati o bila pe care o inveliti intr-o folie de plastic si dati-o la frigider pentru 30 de minute.Curatati fructele si taiati-le felii.Intr-un castron amestecati merele,perele si nectarinele taiate cubulete cu nuca taiata grosier,zaharul si scortisoara .
Intindeti aluatul intr-o forma rotunda pe care o intepati din loc in loc.Puneti aluatul pe hartie de copt in tava mare de la aragaz.Presarati deasupra pesmetul,apoi fructele scurse usor.Intoarceti marginile spre mijloc,pliindu-le din loc in loc.Ungeti aluatul cu siropul lasat de fructe.Dati la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute.Pentru un aspect mai frumos,puteti turna deasupra cand o scoateti din cuptor 2-3 linguri gem de caise.Lasati sa se raceasca,apoi pudrati cu zahar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu