Publicat de
Ecaterina Mihaela
Sarmale de post cu samburi de dovleac
Ingrediente :
- 4-5 buc. foi de dafin
- 3-4 lingura ulei
- 4 buc. ceapa
- 3 gr cimbru
- 3 gr piper
- 5 gr boia dulce
- 2 buc. varza acra
- 1 cana de orez
- 150 gr samburi de dovleac
- 100 ml pasta de tomate
Mod de preparare :
Se toaca ceapa marunt si se pun la calit in ulei.Cand este sticloasa se
pune boiaua dulce si orezul ales si spalat.Se amesteca usor,se lasa
cateva minute,apoi se pune 1 cana apa.Se lasa la foc pana scade
apa(orezul trebuie sa fie doar inflorit).Se da jos si se lasa sa se
racoreasca.Se adauga piper,cimbru,putina sare,samburii de dovleac
prajiti putin in cuptor si macinati.Se pregatesc foile de varza.Se pune
cate o lingura de umplutura si se ruleaza.Se pun sarmalele in oala,se
adauga apa fierbinte cat sa le acopere,foi de dafin si pasta de
tomate.Se fierb la foc mic de preferat in oala de pamant.
2 comentarii:
O alternativa sanatoasa la sarmalele clasice.
O alternativa sanatoasa , dar si delicioasa !
Trimiteți un comentariu